Gumiimpex-GRP koristi električnu energiju iz 100% obnovljivih izvora – ZelEn certifikat

Gumiimpex-GRP koristi električnu energiju iz 100% obnovljivih izvora – ZelEn certifikat

Gumiimpex-GRP je primio za 2017. godinu ZelEn certifikat  koji protvrđuje da je isporučeno 7.597 MWh  električne energije iz 100% obnovljivih izvora.

Znak ”E PRIJATELJ PRIRODE ZELENA ENERGIJA” potvrđuje da je električna energija koju koristimo u sustavu ”GUMIIMPEX-GRP” proizvedena iz obnovljivih izvora energije.

Znak ZelEn nastao je kombinacijom riječi Zelena Energija. Certifikat TÜV SÜD Renewable Unit, izdan HEP-u, potvrđuje da isporučena električna energija ima porijeklo iz obnovljivih izvora energije prema standardu ”Generation EE”.

ZelEn je proizvod s dodanom vrijednošću, kojim HEP i potrošači u Hrvatskoj odgovaraju na zadaću ispunjenja ciljeva energetske i klimatske politike Europske unije. Stoga je ZelEn i iskaz našeg društveno odgovornog i održivog poslovanja.

Gumiimpex-GRP kao korisnik može isticati zaštićeni žig na svojim proizvodima i komunikacijskim materijalima i time svojim kupcima i klijentima jamči da u svom poslovanju koristi zelenu električnu energiju.

Društveno odgovorno partnerstvo HEP-a i Gumiimpexa-GRP očituje se u namjeni sredstava prikupljenih prodajom zelene električne energije. Sva sredstva prikupljena prodajom proizvoda ZelEn, HEP će koristiti isključivo za financiranje projekata iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, i to za potrebe socijalno osjetljive kategorije korisnika usluga javnog sektora, kao što su dječji domovi, domovi umirovljenika, bolnice, vrtići, škole i slično. U tu svrhu osnovano posebno tijelo u HEP-u birat će najbolje projekte, a na temelju prijedloga koje mogu dati svi kupci ZelEna.

U 2016. godini HEP OPSKRBA  d.o.o. isporučila je Gumiimpex-GRP -u 6.727 MWh električne energije iz 100% obnovljivih izvora.

Za više informacija o projektu ZelEn kliknite ovdje.


Email page
Podijeli: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email