Međunarodna ISO 9001 norma potiče prihvaćanje procesnog pristupa u primjeni i poboljšavanju učinkovitosti sustava upravljanja kvalitetom te povećanje zadovoljstva kupca zadovoljavanjem njegovih zahtjeva. Usklađena je s normom ISO 14001 a u Gumiimpex-GRP uvedena je kao integrirani sustav upravljanja kvalitetom i aspektima okoliša.

Naš planet trenutno je u potpunoj dominaciji čovjeka koji svojim postupcima svakodnevno mijenja izgled i strukturu okoliša. Velika većina gospodarskih djelatnosti rezultira kontinuiranim zagađenjem tla, zraka i vode što motivira sve više organizacija da započnu sustavno upravljati okolišem i pomognu u smanjenju emisija koje negativno djeluju na planet Zemlju.

Osim navedenog, sve su brojniji zahtjevi zakonodavaca i raznih drugih zainteresiranih strana vezani uz zaštitu okoliša kojima se organizacije trebaju prilagoditi.

Iskustvo dokazuje da postoji izravna veza između poslovne uspješnosti i odgovornog upravljanja okolišem, odgovornog u stavu, strategiji i djelovanju.