Privatnost korisnika

POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova Politika privatnosti utemeljena na Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) objašnjava koji se osobni podaci prikupljaju u vezi s pružanjem naših usluga, kako te podatke obrađujemo, koristimo i štitimo, u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.  

NAŠE TEMELJNO NAČELO JE PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Privatnost pojedinaca i zaštita osobnih podataka ljudska su prava.

Mi u GUMIIMPEXU imamo dužnost brinuti za pojedince čije osobne podatke obrađujemo i pohranjujemo.

Podaci su odgovornost, i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je apsolutno neophodno.

GUMIIMPEX se drži sljedećih načela s ciljem zaštite privatnosti svojih klijenata:

  • Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno
  • Osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene
  • Ne čuvamo osobne podatke ako više nije potrebno
  • Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo osobne podatke
  • Osobne podatke ne šaljemo trećim stranama bez vašeg znanja
  • Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje
  • Osobne podatke ne prenosimo izvan EU/EEA
  • Osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene
  • Kontinuirano osiguravamo da su osobni podaci sigurno pohranjeni.

Važno je pročitati ovu našu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost. Trudili smo se da bude napisana što jasnije i da bude svakom razumljiva, sa željom da zadržimo vaše puno povjerenje u način kako postupamo s vašim osobnim podacima.

Ako ćete, nakon što ih pročitate, imati daljnja pitanja o zaštiti osobnih podataka ili nam želite prenijeti svoje ideje i preporuke, molimo obratite nam se putem e-mail adrese: informacije@gumiimpex.hr

Ova internetska stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenja sa sljedećim nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika:

  • Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679),
  • Direktiva o privatnosti u elektroničkim komunikacijama (Direktiva 2002/58/EC),
  • Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18),

te će se kontinuirano ažurirati u skladu s relevantnim pravnim i regulatornim okvirom zaštite podataka i privatnosti na nacionalnoj i EU razini.

​Redovito unaprjeđujemo našu Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i zaštitu vaših podataka.

Ova Politika privatnosti ažurirana je 23. kolovoza 2018. godine.

Srdačan pozdrav,

GUMIIMPEX – GRP d.o.o.

VODITELJ OBRADE

GUMIIMPEX nastupa u odnosu na osobne podatke vas kao kupaca i potencijanih kupaca usluga i proizvoda, naših poslovnih partnera i potencijanih klijenata u ulozi voditelja obrade, koji određuje svrhe i načine obrada vaših osobnih podataka te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti vaših osobnih podataka. Voditelj obrade vaših osobnih podataka putem ove web stranice je:

GUMIIMPEX – GRP d.o.o.

Pavleka Miškine 64c

42000 Varaždin

Hrvatska

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?

1.Podaci koji se tiču poslovne suradnje

Prikupljamo vaše podatke koje nam vi stavljate na raspolaganje prilikom namjere sklapanja ugovora o kupnji naših proizvoda ili usluga, koji su potrebni za izvršavanje ugovora, kao što su ime i prezime, adresa, podaci za kontakt (adresa e-pošte, broj telefona), osobni identifikacijski broj (OIB), i obrađujemo ih tijekom trajanja našeg ugovornog odnosa. To uključuje i podatke neophodne za isporuku ugovorenih proizvoda i usluga, te izdavanje računa, podatke koji dokazuju ovlaštenje za sklapanje Ugovora, i podatke prikupljene prilikom komunikacije s nama (npr. kontaktni podaci).

Također, prikupljamo vaše podatke koje nam vi stavljate na raspolaganje prilikom namjere sklapanja ugovora o kupnji vaših proizvoda i usluga, vas kao naših vjernih dobavljača, koji su potrebni za izvršavanje ugovora, kao što su ime i prezime, adresa, podaci za kontakt (adresa e-pošte, broj telefona), osobni identifikacijski broj (OIB), i obrađujemo ih tijekom trajanja našeg poslovnog odnosa i  s obzirom na zakonske obveze pohrane istih.

2.Podaci kupaca naših maloprodajnih usluga i proizvoda

Prikupljamo vaše podatke koje nam vi stavljate na raspolaganje prilikom narudžbe ili kupnje naših proizvoda ili korištenja naših maloprodajnih usluga, kao što su ime i prezime, adresa, podaci za kontakt (adresa e-pošte, broj telefona), osobni identifikacijski broj (OIB). To uključuje i podatke neophodne za isporuku ugovorenih proizvoda i usluga, te izdavanje računa i podatke prikupljene prilikom komunikacije s nama (npr. kontaktni podaci), te ih obrađujemo do isporuke naših proizvoda ili prestanka korištenja naših usluga i zadržavamo u skladu s našim opravdanim legitimnim interesom u narednom razdoblju (npr. za usluge čuvanja guma ili izrade proizvoda temeljem vaših specifičnih zahtjeva pet godina, vaše prigovore na isporučene proizvode i usluge deset godina nakon rješavanja prigovora, balansiranja naplataka godinu dana).

3.Web stranica

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naših e-mail adresa, GUMIIMPEX prikuplja informacije o vama. Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su vaše ime, adresa e-pošte, organizacija) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev. GUMIIMPEX neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup.

Podaci će biti korišteni isključivo za poslovni kontakt, te s ciljem unapređenja sadržaja web stranica i anonimno u svrhu prikupljanja statističkih podataka.Za korištenje pojedinih sadržaja naše web stranice i usluga, morate se registrirati i pri tom nam dati svoje osobne podatke (ime i prezime, adresa, naziv tvrtke, telefonski broj, email adresa, zaporka i drugi podaci koji se traže prilikom registracije) koje pohranjujemo do trenutka kada zatražite brisanje svoje registracije.

Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja prije davanja osobnih podataka.

Naše web stranice sadrže veze na druge web lokacije i profile GUMIIMPEXA na društvenim mrežama, te se na njih ne odnosi naša Politika privatnosti. Preporučujemo da pročitate uvjete zaštite privatnosti svake web stranice i društvene mreže koju posjetite, a posebno gdje ostavljate podatke.

OVLAŠTENI VANJSKI IZVRŠITELJI OBRADE

Vašim osobnim podacima mogu pristupati drugi primatelji isključivo na način predviđen primjenjivim važećim propisima te na osnovi odgovarajućih ugovora koji osiguravaju visoku razinu zaštite osobnih podataka.

Surađujemo s partnerima koji nam pomažu pružati i unaprijeđivati naše usluge i proizvode te činiti našu direktnu komunikaciju s vama učinkovitijom. Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka za naše društvo na temelju naših izričitih uputa i putem sklopljenih ugovora. Ti su partneri obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovim Pravilima, s ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka. 

Naši su izabrani vanjski izvršitelji obrade prije svega osobe i trgovačka društva koja za nas osiguravaju isporuku proizvoda i usluga, računovodstvene i knjigovodstvene usluge, IT usluge i usluge održavanja poslovnih aplikacija, usluge zaštite imovine i ljudi, evaluacije kandidata i zapošljavanja i druge usluge u vezi s predmetom poslovanja našeg društva, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti osigurati ispunjenje naših ugovornih obveza prema vama i osigurati vam visoku razinu kvalitete naših usluga i proizvoda.

Davanje pristupa podacima drugim pravnim ili fizičkim osobama uvijek je ograničeno na mjeru nužnu za postizanje svrhe za koju su podaci prikupljeni te se provodi sukladno važećoj regulativi. Istovremeno vam jamčimo da u sklopu naših obrada osobnih podataka ne dolazi do njihovog prijenosa u treće zemlje van područja Europske unije. 

 INFORMACIJSKA SIGURNOST

Kada GUMIIMPEX prikuplja informacije o vama, osiguravamo da su vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere i pomno birane poslovne partnere koji osiguravaju najvišu razinu sigurnosti obrada podataka.

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na vašem tvrdom disku, koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika. Na primjer, kolačići se mogu koristiti za pohranjivanje podataka o registraciji na internetskoj stranici tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi pri narednom posjećivanju stranice. Za daljnje informacije posjetite www.aboutcookies.org ili www.allaboutcookies.org.

Ako ste zabrinuti u vezi kolačića, većina internetskih preglednika dozvoljava pojedincima da zabrane kolačiće. Možete postaviti da vaš preglednik ne prihvaća kolačiće, a gore navedene web stranice vam daju upute kako ukloniti kolačiće iz preglednika i kako u potpunosti koristiti našu web stranicu.

Da bismo ispravno upravljali našom web stranicom mi spremamo anonimne podatke u našim operativnim sustavima i identificiramo kategorije posjetitelja po pojedinim stavkama kao što su domene i vrste preglednika, a da pritom ne obrađujemo vaše osobne podatke. Ove statistike prijavljuju se agregatno našim upraviteljima internetske stranice, sa svrhom osiguranja da naša web stranica pruži najbolje iskustvo za posjetitelje i kao učinkovit izvor potrebnih informacija. Po završetku posjeta našoj web stranici, uvijek možete izbrisati kolačiće iz svog sustava, ako to želite.

Naša web stranica ne prikuplja bilo koji od vaših osobnih podataka unutar kolačića.

VAŠA PRAVA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

  • PRISTUPA svim osobnim podacima koje je GUMIIMPEX prikupio o vama,
  • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje GUMIIMPEX ima o vama,
  • BRISANJA svih osobnih podataka koje je GUMIIMPEX prikupio o vama,
  • OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka od strane GUMIIMPEX,
  • PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka od strane GUMIIMPEX, ili
  • ZAHTJEVA za vašim osobnim podacima koje je GUMIIMPEX ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

  • poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici ili
  • poslati e-poštu na informacije@gumiimpex.hr , ili
  • poslati svoj zahtjev na adresu GUMIIMPEX – GRP d.o.o., Pavleka Miškine 64c, 42000 Varaždin.

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti nadležnog nadzornog tijela u Republici Hrvatskoj su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)

Fra Grge Martića 14

HR – 10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 4609 000

Fax: +385 1 4609 099

e-mail: azop@azop.hr

Web: http://www.azop.hr  

POVREDA PODATAKA

O svakoj povredi osobnih podataka mi ćemo izvijestiti AZOP kao nadležno nadzorno tijelo za zaštitu podataka u roku od 72 sata od povrede, ako utvrdimo da su osobni podaci pretrpjeli povredu, te poduzeti sve radnje i mjere u umanjivanju eventualnih posljedica za vašu privatnost.​

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena koja mogu utjecati na vaša prava, o tome ćemo vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.

Copyright © 2013, GumiImpex - GRP | Mapa stranice