Otkrijte Goodyearovu najnapredniju viziju budućnosti

Otkrijte Goodyearovu najnapredniju viziju budućnosti

Oxygene, konceptna guma s vizijom rješenja za vožnju koja bi poboljšala kvalitetu zraka

Oxygene prikazuje viziju rješenja za čišću, prikladniju, sigurniju i prirodniju mobilnost u gradovima i time gotovo doslovno „oživljava“ mobilnost budućnosti.

Guma ima jedinstvenu konstrukciju sa živom mahovinom koja raste u bočnici. Pametan dezen gaznog sloja gume apsorbira vodu s ceste i dovodi je do mahovine, čime se omogućuje fotosinteza, a posljedično se u zrak oslobađa kisik.

Goodyearov koncept nadahnut je načelima kružnoga gospodarstva i usmjerenjem prema smanjenju otpadnog materijala, emisija i gubitaka energije, a zasnovan je zato da bi se cjelovito integrirao u izgled gradova budućnosti.

Prototip Goodyearove inteligentne gume

Na ženevskome salonu predstavili su i svoja najnovija dostignuća na prototipu inteligentne gume: čitav informatički sustav gume koji uključuje gumu, senzore i algoritme u oblaku. Svi zajedno u realnom vremenu komuniciraju s prijevoznicima putem mobilne aplikacije.

Senzori u Goodyearovoj inteligentnoj gumi zajedno s podacima o vozilu i drugim informacijama uz pomoć algoritma u vlasništvu Goodyeara osiguravaju tekuće i redovite podatke. Zahvaljujući tim algoritmima, informacije o ID i stanju gume – uključujući i njezinu istrošenost, temperaturu i tlak – neprestano se ažuriraju i šalju upraviteljima voznih parkova za sigurniju, troškovno učinkovitiju mobilnost i maksimalnu dostupnost vozila.

Prototipna guma Goodyear EfficientGrip Performance s tehnologijom Electric Drive

Posjetiteljima su ponudili letimičan uvid u EfficientGrip Performance s tehnologijom Electric Drive, prototip gume za sve veće tržište električnih vozila koja će do 2019. godine već biti na europskim cestama.

Sve više propisa koji se odnose na smanjenje emisija, želja za smanjenjem ovisnosti o fosilnim gorivima i brz napredak na području baterijske tehnologije stvaraju idealnu okolinu za električna vozila. Zato s proizvođačima automobila planiramo da bismo već iduće godine mogli uvesti tehnologiju Electric Drive, čija je svrha prihvatiti se jedinstvenih zahtjeva o izdržljivosti koje postavlja sve veći segment vozila.

 


Email page
Podijeli: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email