Početna Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti

Naziv projekta: Istraživanje i razvoj inovativnih materijala i proizvoda od devulkanizirane gume, KK.01.2.1.02.0157

 

Naziv poziva: Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti

istraživanja i razvoja - faza II, KK.01.2.1.02 - inačica 3

U cilju osiguranja pristupačnosti sadržaja, informacijsko komunikacijske pristupačnosti i univerzalnog dizajna, a što će se odnositi i na ažuriranje relevantnim informacijama vezanim uz predmetni projekt, poštujući pravila vidljivosti, Gumiimpex - GRP d.o.o. primijenio je praksu i relevantno zakonodavstvo javnog sektora vezano za temu pristupačnosti i napravilo reviziju pristupačnosti sadržaja te u skladu s navedenim objavljuje Izjavu o pristupačnosti.

 

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI


Gumiimpex - GRP d.o.o. nastoji svoju internetsku stranicu učiniti pristupačnom u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske  (NN 17/19, u daljnjem tekstu Zakon) kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora (u daljnjem tekstu Direktiva (EU) 2016/2102).

Ova Izjava primjenjuje se na internetsku stranicu Gumiimpex - GRP d.o.o. https://gumiimpex.hr/  kao i na sve aplikacije koje se na njoj nalaze.

Stupanj usklađenosti

Ova internetska stranica je djelomično usklađena sa Zakonom i Direktivom (EU) 2016/2102 slijedom neusklađenosti koje su navedene u nastavku.

Nepristupačan sadržaj

Sukladno članku 8. Zakona i članku 5. Direktive (EU) 2016/2102, Gumiimpex - GRP d.o.o. proveo je početnu procjenu usklađenosti svoje internetske stranice sa zahtjevima pristupačnosti te je utvrdio da zbog nerazmjernog opterećenja određeni dijelovi nisu u skladu s navedenim. Riječ je o sljedećim dijelovima:

  • video zapisi ne sadrže podnaslove;
  • veći dio fotografija i/ili netekstualnog sadržaja internetskih stranica dekorativnog je karaktera ili se koristi samo za vizualno oblikovanje, pa, sukladno točki 5.1.3.6. europske norme EN 301 549 V2.1.2 (2018-08), određene člankom 7. stavkom 1. Zakona o pristupačnosti, nemaju (i ne moraju imati) svoj alternativni opis. Ipak, neznatan dio slika i datoteka nema prikladan tekstualni opis (alt tekst);
  • nije osiguran alternativni zvučni opis informacije;
  • pojedine datoteke nisu dostupne u strojno čitljivom obliku.

Priprema ove izjave o pristupačnosti

Ova je izjava sastavljena 04. rujna 2023. temeljem samoprocjene koju je proveo Gumiimpex - GRP d.o.o.

Izjava je zadnji put preispitana 04. rujna, 2023. Gumiimpex - GRP d.o.o. će redovito revidirati ovu izjavu po otklanjanju razloga zbog kojih su pojedini sadržaji bili nepristupačni.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Podnošenjem zahtjeva Gumiimpex - GRP d.o.o. možete dobiti povratne informacije i/ili prijaviti uočene nepravilnosti u smislu Zakona i Direktive (EU) 2016/2102. Zahtjev možete podnijeti elektroničkom poštom na adresu:  info@gumiimpex.hr
 

U Varaždinu, 04.rujna.2023.

 

 

Preko 50 godina
Preko 50 godina iskustva i tradicije
Profesionalno i dugoročno
Profesionalno i dugoročno partnerstvo s kupcima i dobavljačima
Visoka kvaliteta
Visoka kvaliteta gumarskih proizvoda i usluga
Proizvodnja +7000
Proizvodnja +7000 gumeno tehničkih proizvoda godišnje

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.