Početna Kvaliteta i okoliš

Kvaliteta i okoliš

Naša predanost  zaštiti okoliša podrazumijeva stalno unapređivanje sustava upravljanja kvalitetom i okolišem u skladu s međunarodno priznatim standardima te stalno poboljšanje našeg djelovanja na okoliš, odgovorno gospodarenje prirodnim resursima i djelovanje u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

Gumiimpex-GRP  je prva tvrtka u Hrvatskoj koja 2005. godine započinje djelatnost recikliranja otpadnih auto guma. Osnovni je cilj smanjenje štetnog utjecaja na okoliš uz ponovno korištenje vrijednih svojstava gume. Time se Hrvatska pridružuje zemljama koje nastoje kvalitetno organizirati gospodarenje otpadnim gumama.

Prepoznali smo potencijal u obnovljivim izvorima energije. U skladu sa svojom ekološkom usmjerenošću, odlučili smo investirati u vlastite solarne elektrane.  Elektrana na lokaciji Trnovec Bartolovečki je ujedno i najveća integrirana solarna elektrana u Hrvatskoj.  Tijekom 30 godina rada, Gumiimpex-GRP će u okoliš ispustiti oko 16.835 tona manje ugljičnog dioksida u odnosu na proizvedenu električnu energiju u klasičnim elektranama na fosilna goriva.

Isto tako obnavljamo gume koje dodatno pridonose ekološkom očuvanju prirodnih energenata. Za proizvodnju jedne nove gume utroše se otprilike 182 litre nafte i njezinih derivata. Za obnovu gume potrebno je 35 litra.

Iskustvo nam dokazuje da postoji izravna veza između poslovne uspješnosti i odgovornog upravljanja okolišem, odgovornog u stavu, strategiji i djelovanju. Ponašajmo se odgovorno prema svojem okolišu!

Preko 50 godina
Preko 50 godina iskustva i tradicije
Profesionalno i dugoročno
Profesionalno i dugoročno partnerstvo s kupcima i dobavljačima
Visoka kvaliteta
Visoka kvaliteta gumarskih proizvoda i usluga
Proizvodnja +7000
Proizvodnja +7000 gumeno tehničkih proizvoda godišnje