Početna GAR - Obnovljene gume

Obnovljene gume

Obnovljene gume za teretna vozila i autobuse

ZAŠTO ODABRATI OBNOVLJENE GUME?

Znate li da obnovljene gume koriste sve svjetske avio-kompanije? Znate li da se obnovljene gume koriste i u poštanskom transportu, na školskim i gradskim autobusima, na vatrogasnim vozilima i vozilima hitne pomoći, na traktorima i poljoprivrednim strojevima diljem svijeta? Obnovljene se gume koriste zbog niza pogodnosti:

EKONOMIČNOST

  • ostvaruju jednaku kilometražu kao i nove gume
  • za gotovo trećinu smanjuju troškove u nabavi guma

SIGURNOST

  • visoka i ujednačena kvaliteta, pouzdanost i trajnost, otpornost na oštećenja postignuta je primjenom visokih tehnoloških standarda

ZAŠTITE OKOLIŠA

  • novim uporabnim životnim vijekom obnovljene gume čuvaju prirodne resurse i energente korištene pri izradi guma

Obnavljanje ili protektiranje guma je tehnologija kojom se korištene gume čine ponovno upotrebljivima putem zamjene istrošenog i oštećenog vanjskog sloja novim slojem gume. U postupku obnavljanja auto guma za teretna vozila i autobuse, Gumiimpex-GRP d.o.o Varaždin sustavnim je ulaganjem u opremu i znanje stvorio uvjete kojima udovoljava najvišim tehnološko-operativnim zahtjevima partnera Goodyear i Michelin.

Homologacija E13-109 omogućuje uporabu Gumiimpex-GRP-ovih obnovljenih guma u prometu zemalja Europske unije.

Certifikacija obnove guma u Gumiimpex-GRP-u

Ministarstvo transporta Luxemburg izdalo je Gumiimpex-GRP-u u 2002. godini CERTIFIKAT E13*109R00*0015 kojim je potvrđeno da guma obnovljena u našem pogonu u svim kontroliranim parametrima zadovoljava odredbe međunarodnog Pravilnika ECE R 109.00 “Jednake odredbe o homologaciji proizvodnje obnovljenih guma za gospodarska vozila i njihove prikolice.”

Homologacija E13-109R-000015 omogućuje uporabu Gumiimpex-GRP-ovih obnovljenih guma u prometu zemljama Europske unije i to je za nas važna međunarodna potvrda visoke razine kvalitete obnove guma u Gumiimpex-GRP-u.

Recertifikacija obnove guma u Gumiimpex-GRP-u

Temeljem obavljenog redovnog recertifikacijskog audita na Gumiimpex-GRP-ovoj liniji za obnavljanje teretnih auto guma, Ministarstvo transporta Luxemburg izdalo je Gumiimpex-GRP-u 15. svibnja 2012. Certifikat E13*109R00*109R00*0015*03 kojim je ponovo potvrđeno da guma obnovljena u našem pogonu u svim kontroliranim parametrima naš proizvod i proces zadovoljava odredbe međunarodnog Pravilnika ECE R 109.00 ”Jednake odredbe o homologaciji proizvodnje obnovljenih guma za gospodarska vozila i njihove prikolice.”

Pouzdana i standardizirana kvaliteta obnovljenih guma

Kvaliteta konačnog proizvoda, obnovljene teretne ili autobusne gume, temelji se na pouzdanom odabiru karkase, rabljene automobilske gume. Stoga u proces obnavljanja ulaze samo karkase koje udovoljavaju propisanim standardima Pravilnika ECE R 109 u čemu sve veći značaj dobiva suvremena oprema za kontrolu guma.

Suvremen elektronički pregled gume takozvanom interferometrijom (šerografija)  omogućuje brzo i realno utvrđivanje oštećenja gume izravnim pregledom i kompjuterski obrađenim podacima na video ekranu. Podaci se pohranjuju od početnog pregleda karkase do konačnog pregleda gotove obnovljene gume i mogu se, na zahtjev kupca, argumentirati u elektroničkom obliku, na CD ili DVD zapisu.

Svi materijali korišteni u obnovi originalni su proizvod naših partnera. Procesi koji se izvode u obnovi propisani su i standardizirani prema licencama, a oprema je nabavljena direktno od naših partnera ili je od njihove strane odobrena za korištenje. Naši partneri Goodyear i Michelin redovito, a najmanje jednom godišnje, vrše provjeru licence. Uz višednevni nadzor postupaka i kontrolu preciznosti opreme, upoznaju nas s tehničko-tehnološkim novitetima u procesu i opremi.

Ekonomski učinak korištenja obnovljenih auto guma

Korištenjem obnovljenih automobilskih guma za teretna vozila i autobuse, prijevoznici izravno smanjuju obrtne troškove jer je obnovljena guma jeftinija od nove. Korištenjem kombinacije nova guma + obnova mogu se ostvariti značajne uštede u nabavci guma. 

Preko 50 godina
Preko 50 godina iskustva i tradicije
Profesionalno i dugoročno
Profesionalno i dugoročno partnerstvo s kupcima i dobavljačima
Visoka kvaliteta
Visoka kvaliteta gumarskih proizvoda i usluga
Proizvodnja +7000
Proizvodnja +7000 gumeno tehničkih proizvoda godišnje

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.