Početna GRP - Proizvodi od reciklirane gume

Proizvodi od reciklirane gume

Gumiimpex-GRP d.o.o prva je tvrtka u Hrvatskoj koja 2005. godine započinje djelatnost recikliranja otpadnih (rabljenih) auto guma. Osnovni je cilj smanjenje štetnog utjecaja na okoliš uz ponovno korištenje vrijednih svojstava gume. Time se Hrvatska pridružuje zemljama koje nastoje kvalitetno organizirati gospodarenje otpadnim gumama.

Postupkom mehaničke reciklaže gume se trgaju na komade te postupnim usitnjavanjem prolaze proces separacije u kojem se zasebno odvajaju gumeni dijelovi, čelik i tekstil, što su osnovne komponente sastava svake gume.

U postupku takve reciklaže ne stvara se nikakva daljnja otpadna supstanca, sve je ”upotrebljivo”, a izuzetno je važno da nema nikakvih popratnih ”emisija u okoliš” – u zrak, vodu ili tlo! Istraživanja su pokazala da je mehanički postupak reciklaže otpadnih guma daleko povoljniji za okoliš i prirodu od spaljivanja u energetske svrhe. Upravo reciklažom kroz gumeni granulat koji ulazi u ponovni ciklus uporabe, čuvaju se prirodni resursi. 

U pogonu za recikliranje otpadnih guma, prihvat guma organiziran je tijekom cijeloga dana od 7 do 16 sati. Za dogovor oko preuzimanja otpadnih auto guma, kontaktirajte nas na:

SLAVIČEK ROBERT, skupljanje guma
Tel.: 042 684 434
Fax: 042 684 445
E-mail: robert.slavicek@grp.hr

Preko 50 godina
Preko 50 godina iskustva i tradicije
Profesionalno i dugoročno
Profesionalno i dugoročno partnerstvo s kupcima i dobavljačima
Visoka kvaliteta
Visoka kvaliteta gumarskih proizvoda i usluga
Proizvodnja +7000
Proizvodnja +7000 gumeno tehničkih proizvoda godišnje