Početna Reciklaža Auto Guma

Reciklaža auto guma

Gumiimpex-GRP d.o.o prva je tvrtka u Hrvatskoj koja 2005. godine započinje djelatnost recikliranja rabljenih auto guma. Osnovni je cilj smanjenje štetnog utjecaja na okoliš uz ponovno korištenje vrijednih svojstava gume. Time se Hrvatska pridružuje zemljama koje nastoje kvalitetno organizirati gospodarenje otpadnim gumama.

Suvremenom tehnologijom od starih, izvoženih guma dobiva se granulat različitih veličina čija je daljnja primjena prisutna u mnogim gospodarskim djelatnostima: od građevinskih, infrastrukturnih, prijevozničkih, poljoprivrednih (stočarskih i vrtlarskih) do sportskih terena raznovrsnih profila i urbanih sredina s uređenim površinama za slobodno vrijeme, dječjim igralištima ali i centrima za rehabilitaciju.

Kapaciteti

Godišnji kapacitet prerade pogona za reciklažu otpadnih guma je obrada 32.000 tona rabljenih guma svih vrsta(automobilske gume od osobnih i terenskih vozila, kombi i teretnih vozila, autobusa, guma od poljoprivrednih strojeva, traktora, viljuškara…). Na prostoru od 85.000 m2 infrastrukturno opremljenog zemljišta izgrađene su proizvodne hale površine 12.500 m2 te skladišta za prihvat otpadnih guma površine 12.000 m2

Sakupljanje otpadnih guma

Na području Hrvatske otpadne auto gume skupljaju se kod ovlaštenih regionalnih skupljača. U pogonu za recikliranje otpadnih guma, prihvat guma organiziran je tijekom cijeloga dana od 7 do 14 sati. Skupljaju se sve vrste auto guma (automobilske gume od osobnih i terenskih vozila, kombi i teretnih vozila, autobusa, guma od poljoprivrednih strojeva, traktora, viljuškara, zrakoplova, radnih strojeva…).

Recikliranje otpadnih guma

Reciklaža guma spada u djelatnosti održivog razvoja jer od rabljenih proizvoda stvara proizvode s novom vrijednosti. Važno je napomenuti da se rabljene gume mogu u potpunosti reciklirati, a njihove kemijske i fizičke osobine čine ih vrijednim sirovinama.

Postupkom mehaničke reciklaže gume se trgaju na komade te postupnim usitnjavanjem prolaze proces separacije u kojem se zasebno odvajaju gumeni dijelovi, čelik i tekstil, što su osnovne komponente sastava svake gume. Istraživanja su pokazala da je mehanički postupak reciklaže otpadnih guma daleko povoljniji za okoliš i prirodu od spaljivanja u energetske svrhe. Upravo reciklažom kroz gumeni granulat koji ulazi u ponovni ciklus uporabe, čuvaju se prirodni resursi.

Otpadne gume preuzimamo bez naknade prilikom zamjene guma u našim vulkanizerskim servisima na adresi:

VARAŽDIN, Pavleka Miškine 64c

ili

ZAGREB, Slavonska avenija 26/5, Koledovčina 6

 

Ostala mjesta preuzimanja i sakupljanja otpadnih guma možete pronaći na mrežnim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Preko 50 godina
Preko 50 godina iskustva i tradicije
Profesionalno i dugoročno
Profesionalno i dugoročno partnerstvo s kupcima i dobavljačima
Visoka kvaliteta
Visoka kvaliteta gumarskih proizvoda i usluga
Proizvodnja +7000
Proizvodnja +7000 gumeno tehničkih proizvoda godišnje

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.